Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Nutritional Aspects of Six Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) Ecotypes from three Geographical Areas of Chile Chilean J. Agric. Res.
Miranda,Margarita; Vega-Gálvez,Antonio; Quispe-Fuentes,Issis; Rodríguez,María José; Maureira,Héctor; Martínez,Enrique A.
This study explored the diversity of the quinoa crop in Chile from a nutritional perspective. Nutritional properties, minerals, vitamins, and saponin content were assessed in seeds of six Chilean quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) ecotypes grown in three main production areas with distinctive climatic and edaphic conditions: Ancovinto and Cancosa in the North-Altiplano or High Plateau, Cáhuil and Faro in the central coastal area, and Regalona and Villarrica in the south of the country. There were significant differences (P < 0.05) in all the nutritional properties of the quinoa seeds in all three areas. Quinoa of the Villarrica ecotype showed the highest protein content (16.10 g 100 g-1 DM) and the highest content of vitamins E and C (4.644 ± 0.240 and...
Tipo: Journal article Palavras-chave: Quinoa; Vitamins; Minerals; Saponin content; Nutritional properties.
Ano: 2012 URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0718-58392012000200002
Registros recuperados: 1
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional